RECERCA Sènior55+


Transferència de coneixement entre la ciència i la pràctica

Els objectius generals dels Grups de Recerca són:

 

  • Proporcionar assistència tècnica, consulta i patrocini per investigadors que desenvolupen propostes de recerca sobre l'envelliment saludable i realitzen investigacions relacionades amb l'envelliment i les TIC.
  • Realitzar avaluacions de serveis i programes socials i comunitaris, avaluacions de recursos i altres estudis aplicats d'anàlisi i investigació relacionats amb la longevitat i les TIC. 
  • Consultar amb el govern local, autonòmic i estatal sobre qüestions relacionades amb l'envelliment saludable i les TIC. 
  • Difondre la investigació sobre l'envelliment i la innovació en les millors pràctiques a través de publicacions i presentacions professionals i acadèmiques.

 


Projecte - Com canvien els temps?

Investigació qualitativa

Grup de Recerca "Model Etnogràfic": El model etnogràfic serà el mètode seguit en aquest projecte que és de caràcter qualitatiu, encara que també s'han de consultar i analitzaran dades secundàries per identificar el món social i els significats i símbols de la gent gran. Aquest projecte es desenvolupa des de l'any 2022 i pertany al Catedràtic Dr. Manuel Amezcua (President Fundació Índex) conjuntament amb el Dr. Xavier Lorente (Active Ageing).


Projecte - Intel·ligències Múltiples

Investigació psicoeducativa

Grup de Recerca "Intel·ligències Múltiples": Un dels referents més coneguts dins de l'estudi de la intel·ligència emocional (IE) és el model proposat per Peter Salovey i Jonh Mayer (Mayer i Salovey, 1997). Aquest model aporta un nou marc conceptual per investigar la capacitat d'adaptació social i emocional de les persones. Aquest model se centra en les habilitats emocionals que poden ser desenvolupades per mitjà de l'aprenentatge i l'experiència quotidiana. Aquest projecte es desenvolupa des de l'any 2020 i pertany a la Dra. Ma. Carmen Fernández Vidal - Univ. Murcia (UMU) conjuntament amb el Dr. Xavier Lorente (Active Ageing).

Share by: